Jak poznat kvalitní pelety?

18. 02. 2023, 14:20

Jak poznat kvalitní pelety?

Jasnou zárukou kvality pelet je certifikace palic - ENplus, která je rozšířená a používaná po celém světě, Českou republiku nevyjímaje. S touto certifikací dostáváte stále stejně vysokou kvalitu, kterou hlídají přísné normy i auditoři. Kvalitní  pelety poznáte před nákupem jednoduchým testem. Po otočení pytle na paletě by v jeho horní části mělo být jen minimální množství prachových částic a dřevěného prachu. Pelety by se také neměly příliš drolit. Nadměrné drolení a prach způsobují horší dávkování ze zásobníku do hořáku. Může dokonce dojít k zastavení a ucpání dopravní cesty. U nekvalitních pelet můžete očekávat problémy při jejich spalování.

Mnoho našich zákazníků vyzkoušelo pelety od různých výrobců i prodejců. Občas je k tomu vedla cena, dostupnost, možná i zvědavost. Dříve mě každý takový zákazník, který nakoupil jinde mrzel. Dnes však už ne. Za více jak 10 let co pelety Biomac prodáváme jsme zjistili, že cca 75 % zákazníků se k nám brzy vrátilo zpět. To nejhlavnější však je, že pak zůstali našimi věrnými zákazníky. Když jsem zjišťoval proč, většinou už nechtějí riskovat další problémy či peníze za techniky a topenáře. Špatné hoření, napékání škvarků na hořáku nebo velmi rychlé hoření (v porovnání s certifikovanými peletami Biomac) byly nejčastější problémy proč museli volat topenáře či technika ke kotli.

Tito věrní zákazníci pak těží z vysoké kvality certifikovaných hoblinových pelet Biomac TOP. S každou dodanou paletou dostávají stále stejnou peletu s velkou výhřevností, a malou popelnatostí. Vy, kdož jste dočetli až sem, přijďte se k nám na prodejnu podívat a otočte si pytel s peletami na paletě. To samé zkuste pro porovnání, už jako znalci, i s jinými peletami na jiných prodejnách a sami poznáte......

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).